Belgiska våfflor

En härlig jäst belgisk våffla som mynnar ut med vaniljtoner med allt som kan tänkas till. Barnsligt gott och har du inte provat en sån här goding så är det på tiden nu!

Ingredienser:
125 g Smör
4 dl mjölk
20 g jäst
2 ägg
1 tsk salt
0,75 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 7 dl vetemjöl (425 g)
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills den är fingervarm (37 grader). Häll upp i en bunke och smula i jästen.
Knäck äggen och separera vitan och gulan. Vispa vitan till hårt skum.
När jästen har löst upp sig tillsätt salt, socker, Vaniljsocker och mjöl, blanda om noga så alla klumpar försvinner. Detta blir nästan mer en lös deg än en smet så elvisp är att föredra. Vänd nu ner den vispade äggvitan med en slickepottmoch jäs under bakduk i ca 40 minuter.
Nu är "smeten" klar! Värm på våffeljärnet och grädda.

Smör och mjölk fingervarmt

Blanda i alla ingredienser utom äggvitan.

Vispa äggvitan och vänd ner i smeten

Låt jäsa under duk i 40 minuter

Smeten klar! Dags att grädda.

Servera med dina favorit tillbehör och njut.