Cajun steak quesadilla

04.04.2020

Syra, hetta och sötma i ren och skär symbios! Den här vikta munsbiten fylld med cajunkryddat nötkött, söt lök och en riktigt sjysst ost är det ända som behövs för att stimulera smaklökarna till max! Serveras med en galet god mangosalsa.

Ingredienser:

4 stora skivor Lövbiff 

1 gul  lök

1 röd lök

4 vitlöksklyftor

Cajunkrydda

2 msk oregano

Riven ost efter smak

vetetortillas

Tillbehör: Salsa, Mangosalsa, limeaioli, tortillachips

Gör så här

Hacka löken och låt mysa i en stekpanna på medelvärme med olivolja. Salta och peppra. När löken är klar lägg upp i en skål.

Strimla lövbiffen och bryn i panna på medelhög värme med cajunkrydda och pressad vitlök, när köttet är brynt slå på lite vatten för att få lövbiffen lite mörare, låt puttra på medelvärme tills vätskan är borta. Ös över i en skål.

Ta ett tortillabröd och fyll halva med ost, lägg sedan på det strimlade köttet, fördela ut lök och avsluta med mer ost ovanpå. Vik på mitten och värm i panna på medelvärme på båda sidor för fin färg och osten smälter.

Lök
Lövbiff, oregano, vitlök
Lägg i varsin skål
Bygg en quesadilla
Ge färg i panna
Dags för käk!

Mangosalsa

Ett tillbehör som är totalt underbar till mexikanskt och grillat! Fräscht och gott.

1 mango

1 gul lök

1/4 färsk habanero

1/2 lime

1 msk färsk koriander

Gör så här: Tärna mangon, finhacka löken och habaneron. Pressa över lime smaka upp med koriander. Blanda, Klart!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång