Gnocchi i champinjonsås med massa parmesan
Gnocchi, en italiensk potatis pasta som är så otroligt god och kan göras på resterna av gårdagens kokta potatis! Nu snackar vi svinnsmart! Görs oftast på mjölig potatis, här kommer ett recept på fast potatis som ligger i en galet god champinjonsås med salvia och parmesan. Vad kan gå fel? Nu kör vi.
Ingredienser Champinjonsås:
250 g champinjoner
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 st vårlökar
1 msk torkad salvia
1 dl mjölk
1 dl grädde
zesten från en halv citron
2-3 dl av gnocchi vattnet
2 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
Ingredienser Gnocchi:
400 g kokt kall potatis
1 st ägg
2 dl mjöl + till knådning och utbak
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Skiva svampen och fräs på i smör, När svampen fått färg lägg i hackad lök, pressad vitlök och salvia. När löken och svampen fått myst i pannan ett tag så ska vårlöken i.
Ta ur lite och lägg på sidan för att kunna toppa med.
I med grädde och mjölk och låt puttra. Spä ut med gnocchi vatten under tiden så såsen får en fin konsistens. När såsen är klar ska parmesanen i och smakas upp med salt och peppar.
Nu tar vi och fixar lite gnocchi
Pressa potatisen i en bunke och ha i resterande ingredienser.
Blanda om och stjälp upp på mjölat bord. Knåda degen, den kommer att vara fast men ändå lite kladdig, är den för kladdig knåda in lite mer mjöl.
Dela degen i 4 delar och rulla ut till långa korvar och skär av 1 cm långa bitar. Nu kan man om man vill forma till bitarna med en gaffel. Koka gnocchin tills dom flyter upp, (ca 1 minut) plocka ur med en hål slev, lägg i en skål och ringla över lite olivolja så dom inte klibbar ihop.
Blanda ner gnocchin i såsen och lägg upp.
Toppa med parmesan och den stekte svamp och lökblandningen som vi tog av på sidan. Lite finhackad persilja och du är good to go!