Ört och chilismör fylld kotlett med grönsaksfräs på fänkål och syrligt äpple
26.03.2020
En kotlettrad, två kryddsmör, ett garnityr med lök, fänkål och fräscht äpple med en skvätt granatäppelbalsamicovinäger. MUMMA!


Ingredienser:
1 kotlett
Kryddsmör: 100 g rumsvarmt smör, 3 msk olja, 3 vitlöksklyftor, 1 msk timjan, 1 rågad msk sambal oelek, salt och svartpeppar
Fänkålsfräs: 1 gul lök, 1 fänkål, 1 syrligt äpple 3 msk balsamico vinäger med smak av granatäpple, salt och svartpeppar.
Gör så här:
Putsa kotletten och dela den på mitten längsgående. Skär ut dom som en rulltårta.
Blanda kryddsmöret- rumsvarmt smör, olivolja och vitlök. Lägg ner det i en fryspåse och knåda, mycket mer effektivt än att blanda med gaffel! Dela upp det i två skålar och tillsätt timjan i ena och sambal i andra. Blanda och bre ut. Rulla ihop och bind upp kötten, salta, peppra och bryn på i het panna. När kotletten fått fin färg lägg på plåt och kör in i ugnen på 180 grader tills innertempen är 67 grader. Ta ut och låt vila 10 min innan den skärs upp.
Fänkålsfräs: Hacka gula löken och fräs på i smör och olja, skiva fänkålen tunt och fräs med löken. När det nästan är klart tärna äpplet och fräs med en snabbis. Tillsätt balsamico, salta och peppra.

Dela kotletten

Skär och rulla ut

Ena klar en kvar

Blanda kryddsmör

Knåda i påse

Dela upp i två skålar

Bred ut kryddsmöret

Bind upp köttet

Fräs på lök och fänkål

tillsätt äpple och balsamico smaka upp

Bon appetit
Lägg upp med en god sås och valfritt tillbehör. Jag gjorde rostad potatis till.
Lycka till!