Lövbiffgryta alá boeuf bourguignon
Nötkött som fått puttra i röttvin, örter, mustiga champinjoner och lök. Vi tar detta långkok och vardagsmodifierar det lite. Vi använder oss av lövbiff och syltlök som ger en härlig syra till rätten. Nu kör vi!

Ingredienser:
400 g lövbiff strimlad
1 stor gul lök hackad
2 vitlöksklyftor pressad
300 g champinjoner kvartade
1 packet bacon hackad
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 dl rött vin
2 msk oxfond
1/1 burk Syltlök ( 390g burk )
1 tsk paprika pulver
2,5 dl grädde
lagerblad, timjan, persilja, salt och peppar
Gör så här:
Torr stek svampen i medelvarm panna tills vätskan försvunnit och svampen bytt färg, tillsätt smör och salt, peppar. Medans svampen går i panna fräser vi lök, vitlök, lagerblad, timjan och paprikapulver i en kastrull. När svampen är klar ös ner den i kastrullen med löken. Tillsätt vin och fond.
Strimla lövbiffen och stek på högvärme med tomatpuré, salt och peppar. Ös ner i kastrullen med det andra. Stek baconet i stekpanna.
När baconet är klart tillsätt även det i kastrullen med grädde och dijonsenap. Låt detta puttra åtminstone 30 min gärna längre.
Minuterna innan det är dags att käka vänd ner persilja och syltlök som fått silats av. Smaka av med salt och peppar.




Efter grytan fått puttra och dags för mat, vänd ner persilja och syltlök, smaka av med salt och peppar.

Serveras med inlagd gurka
Mycket mustig och god
Testa!
Bon appetit