Lövbiffgryta alá boeuf bourguignon

04.04.2020

Nötkött som fått puttra i röttvin, örter, mustiga champinjoner och lök. Vi tar detta långkok och vardagsmodifierar det lite. Vi använder oss av lövbiff och syltlök som ger en härlig syra till rätten. Nu kör vi!

Ingredienser:

400 g lövbiff strimlad

1 stor gul lök hackad

2 vitlöksklyftor pressad

300 g champinjoner kvartade

1 packet bacon hackad

1 msk dijonsenap

2 msk tomatpuré

2 dl rött vin

2 msk oxfond

1/1 burk Syltlök ( 390g burk )

1 tsk paprika pulver

2,5 dl grädde

lagerblad, timjan, persilja, salt och peppar


Gör så här:

Torr stek svampen i medelvarm panna tills vätskan försvunnit och svampen bytt färg, tillsätt smör och salt, peppar. Medans svampen går i panna fräser vi lök, vitlök, lagerblad, timjan och paprikapulver i en kastrull. När svampen är klar ös ner den i kastrullen med löken. Tillsätt vin och fond.

Strimla lövbiffen och stek på högvärme med tomatpuré, salt och peppar. Ös ner i kastrullen med det andra. Stek baconet i stekpanna.

När baconet är klart tillsätt även det i kastrullen med grädde och dijonsenap. Låt detta puttra åtminstone 30 min gärna längre.

Minuterna innan det är dags att käka vänd ner persilja och syltlök som fått silats av. Smaka av med salt och peppar.

torr panna svamp
Svamp, lök, vin, timjan, lagerblad
Lövbiff och tomatpuré

Efter grytan fått puttra och dags för mat, vänd ner persilja och syltlök, smaka av med salt och peppar.

Serveras med inlagd gurka


Mycket mustig och god

Testa!

Bon appetit

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång