Örtrubbad kotlett med timjanfräst grönsaksgarnityr.

18.03.2020

En fin lättlagad vardagsrätt som doftar härligt och smakar himmelskt. Servera med rostad potatis, kroketter, strips eller nått annat smarrigt samt en härlig sås.

Ingredienser:  Kotlett

Örtrub:

1 msk salt

1 msk basilika

1 tsk vitlökspulver

1 tsk dragon

1 tsk mejram 

1 tsk salvia

Ingredienser grönsaksgarnityr:

10-15 st champinjoner beroende på storlek

20 cm purjolök

3 vitlöksklyftor

1 morot

Salt, peppar, timjan och persilja

Gör så här:

Blanda dom torra kryddorna till rubben och rulla kotletten så den är helt täckt i örtblandningen.

Sätt ugnen på 180 grader. Stek köttet i het panna för fin färg runt om och ställ in i ugnen tills kärntemperaturen i köttet är 66-67 grader. Ta ut och låt vila.

Skiva och hacka grönsakerna och svampen. Börja med svampen i torr panna för att vätska ur dom för att sen lägga i en klick smör, timjan. persilja och pressad vitlök. salta och peppra. 

Nu dags att hastigt fräsa på purjolöken och moroten. Stek på medel-hög värme i smör och olja med pressad vitlök, timjan, persilja salt och peppar. I med svampen och blanda om.

Blanda kryddorna till rubben och "panera" köttet med den.
Stek på kotletten i het panna för fin färg och låt gå klart i ugn
Hacka och skiva grönsakerna, stek svampen för sig.
Stek på svampen först i torr panna

Gör en god sås till. Jag gjorde en gräddig grönpepparsås och serverade rostad potatis till.

Lycka till och hoppas det smakar!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång