Örtrubbad kotlett med timjanfräst grönsaksgarnityr.
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000087-51bc251bc5/IMG_20200307_190728.jpg?ph=d7c3d30261)
En fin lättlagad vardagsrätt som doftar härligt och smakar himmelskt. Servera med rostad potatis, kroketter, strips eller nått annat smarrigt samt en härlig sås.
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000089-2b7d32b7d6/IMG_20200307_172841.jpg?ph=d7c3d30261)
Ingredienser: Kotlett
Örtrub:
1 msk salt
1 msk basilika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dragon
1 tsk mejram
1 tsk salvia
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000088-972989729b/IMG_20200307_175355.jpg?ph=d7c3d30261)
Ingredienser grönsaksgarnityr:
10-15 st champinjoner beroende på storlek
20 cm purjolök
3 vitlöksklyftor
1 morot
Salt, peppar, timjan och persilja
Gör så här:
Blanda dom torra kryddorna till rubben och rulla kotletten så den är helt täckt i örtblandningen.
Sätt ugnen på 180 grader. Stek köttet i het panna för fin färg runt om och ställ in i ugnen tills kärntemperaturen i köttet är 66-67 grader. Ta ut och låt vila.
Skiva och hacka grönsakerna och svampen. Börja med svampen i torr panna för att vätska ur dom för att sen lägga i en klick smör, timjan. persilja och pressad vitlök. salta och peppra.
Nu dags att hastigt fräsa på purjolöken och moroten. Stek på medel-hög värme i smör och olja med pressad vitlök, timjan, persilja salt och peppar. I med svampen och blanda om.
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000091-6edfb6edff/IMG_20200307_173045.jpg?ph=d7c3d30261)
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000090-5540f55412/IMG_20200307_174821.jpg?ph=d7c3d30261)
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000093-84d8484d87/IMG_20200307_180437.jpg?ph=d7c3d30261)
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000092-7bacb7bace/IMG_20200307_181417.jpg?ph=d7c3d30261)
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000087-51bc251bc5/IMG_20200307_190728.jpg?ph=d7c3d30261)
Gör en god sås till. Jag gjorde en gräddig grönpepparsås och serverade rostad potatis till.
Lycka till och hoppas det smakar!