Örtrubbad kotlett med timjanfräst grönsaksgarnityr.

En fin lättlagad vardagsrätt som doftar härligt och smakar himmelskt. Servera med rostad potatis, kroketter, strips eller nått annat smarrigt samt en härlig sås.

Ingredienser: Kotlett
Örtrub:
1 msk salt
1 msk basilika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dragon
1 tsk mejram
1 tsk salvia

Ingredienser grönsaksgarnityr:
10-15 st champinjoner beroende på storlek
20 cm purjolök
3 vitlöksklyftor
1 morot
Salt, peppar, timjan och persilja
Gör så här:
Blanda dom torra kryddorna till rubben och rulla kotletten så den är helt täckt i örtblandningen.
Sätt ugnen på 180 grader. Stek köttet i het panna för fin färg runt om och ställ in i ugnen tills kärntemperaturen i köttet är 66-67 grader. Ta ut och låt vila.
Skiva och hacka grönsakerna och svampen. Börja med svampen i torr panna för att vätska ur dom för att sen lägga i en klick smör, timjan. persilja och pressad vitlök. salta och peppra.
Nu dags att hastigt fräsa på purjolöken och moroten. Stek på medel-hög värme i smör och olja med pressad vitlök, timjan, persilja salt och peppar. I med svampen och blanda om.





Gör en god sås till. Jag gjorde en gräddig grönpepparsås och serverade rostad potatis till.
Lycka till och hoppas det smakar!