Panko & parmesan panerad kyckling med krämig vitlöksspagetti

04.03.2020

Viva italia! Parmesan, vitlök, tomat och pasta i en ljuv melodi med krispig, saftig panerad kyckling. Nu kör vi!

Ingredienser kyckling:

4 Kycklingfilé

2 dl Vetemjöl

2 dl Panko (vanligt ströbröd funkar men panko är grymt)

2 dl Parmesanost riven

3 st ägg

Rapsolja att steka i

Salt & svartpeppar

Ingredienser pasta:

Spagetti för 4p

1 förpackning körsbärs Tomater

4 st vitlöksklyftor pressade

Olivolja

Salt & svartpeppar

Gör så här kyckling

Putsa kycklingfiléerna och skär bort innerfilén. Dela kycklingfilén på mitten (se bild) och banka kycklingen med plastfolie mellan. Vispa upp tre ägg i en djuptallrik. I en till djuptallrik vispa ihop mjöl salt och svartpeppar. Snåla inte med saltet! Det är mycket kyckling som kommer få ett väldigt tunt lager av mjölblandningen. Blanda Panko (vanligt ströbröd ) med parmesanosten. 

Dags att panera! Täck en av dom bankade halverade kycklingfiléerna i mjölblandningen, skaka av överblivet mjöl. Lägg ner i uppvispat ägg så hela är täckt sen ner i panko/parmesan blandningen och lägg på skärbräda eller bakplåtspapper. 

Stek i omgångar i mycket olja på medelvärme tills det är fin färg på båda sidor, ställ in på värmehållning i ugnen på 100 grader.

Gör så här pasta

På med pasta vatten och kasta i en rejäl nypa salt. Vattnet ska smaka salt! koka pastan efter anvisning. Pressa vitlöken i en panna och låt svetta med 0,5 dl olivolja. När oljan fått gått varm med vitlöken ska tomaterna i. Låt dessa fräsa en stund och ha i 10 strimlade basilika blad.

Ta 2 dl av det kokande pastavattnet (medans pastan fortfarande är i så får vi med lite stärkelse).  Låt puttra upp och red av med lite maizena. När det är 1 minut kvar av pastan ska parmesanen ner i såsen, pastan silas av och går ner direkt i såsen. låt puttra upp.

Rensad och delad
Banka filéerna
Panering
mjölblandning
uppvispat ägg
Panko/parmesan
Färdigpanerade
Stek i mycket olja

Dags för pastan

Fräs vitlök i olivolja
Tillsätt tomat
I med basilika
Häll i pastavatten
Låt puttra och red av lite
Ner med pastan

Lägg upp, dra några varv med svartpepparkvarnen och strö över parmesan.

Njut till fullo!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång