Panko & parmesan panerad kyckling med krämig vitlöksspagetti

Viva italia! Parmesan, vitlök, tomat och pasta i en ljuv melodi med krispig, saftig panerad kyckling. Nu kör vi!

Ingredienser kyckling:
4 Kycklingfilé
2 dl Vetemjöl
2 dl Panko (vanligt ströbröd funkar men panko är grymt)
2 dl Parmesanost riven
3 st ägg
Rapsolja att steka i
Salt & svartpeppar

Ingredienser pasta:
Spagetti för 4p
1 förpackning körsbärs Tomater
4 st vitlöksklyftor pressade
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gör så här kyckling
Putsa kycklingfiléerna och skär bort innerfilén. Dela kycklingfilén på mitten (se bild) och banka kycklingen med plastfolie mellan. Vispa upp tre ägg i en djuptallrik. I en till djuptallrik vispa ihop mjöl salt och svartpeppar. Snåla inte med saltet! Det är mycket kyckling som kommer få ett väldigt tunt lager av mjölblandningen. Blanda Panko (vanligt ströbröd ) med parmesanosten.
Dags att panera! Täck en av dom bankade halverade kycklingfiléerna i mjölblandningen, skaka av överblivet mjöl. Lägg ner i uppvispat ägg så hela är täckt sen ner i panko/parmesan blandningen och lägg på skärbräda eller bakplåtspapper.
Stek i omgångar i mycket olja på medelvärme tills det är fin färg på båda sidor, ställ in på värmehållning i ugnen på 100 grader.
Gör så här pasta
På med pasta vatten och kasta i en rejäl nypa salt. Vattnet ska smaka salt! koka pastan efter anvisning. Pressa vitlöken i en panna och låt svetta med 0,5 dl olivolja. När oljan fått gått varm med vitlöken ska tomaterna i. Låt dessa fräsa en stund och ha i 10 strimlade basilika blad.
Ta 2 dl av det kokande pastavattnet (medans pastan fortfarande är i så får vi med lite stärkelse). Låt puttra upp och red av med lite maizena. När det är 1 minut kvar av pastan ska parmesanen ner i såsen, pastan silas av och går ner direkt i såsen. låt puttra upp.








Dags för pastan







Lägg upp, dra några varv med svartpepparkvarnen och strö över parmesan.
Njut till fullo!