Pannbiff med rårörda lingon, pressgurka och rostad palsternackspuré
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000094-a0531a0533/IMG_20200319_152907.jpg?ph=d7c3d30261)
Husmanskost med sötma som möter syra i en härlig bugg med gomseglet. Nu gör vi pannbiff!
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000102-1876a1876d/IMG_20200319_140323.jpg?ph=d7c3d30261)
Ingredienser pannbiff:
500 g nötfärs
2 st små gullök (1 stor)
1 ägg
0,5 dl grädde
0,5 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1 msk biff fond
Salt och peppar
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000104-e59bfe59c2/IMG_20200319_102304.jpg?ph=d7c3d30261)
Finhacka löken
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000103-c2aadc2ab1/IMG_20200319_110308.jpg?ph=d7c3d30261)
Fräs på i olja och smör, low and slow. Det blir en karamellisering och tar fram sötman ur löken, blir super gott! Låt löken svalna innan den läggs ner i färsen.
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000097-79a9979a9c/IMG_20200319_141441.jpg?ph=d7c3d30261)
Ner med alla ingredienser i en skål och blanda.
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000095-9f64e9f651/IMG_20200319_144124.jpg?ph=d7c3d30261)
Forma biffar, jag gjorde mina på 60 gram och stek i panna med en rejäl klick smör.
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000101-a4046a404a/IMG_20200319_105032.jpg?ph=d7c3d30261)
Pressgurka, 1-2-3 lag så här gör du.
Ingredienser:
1/2 gurka
0,5 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
lite hackad persilja
Gör så här:
Blanda ättika, socker och vatten och vispa tills vätskan är klar. Skiva ner gurkan och ha ner persiljan. Sätt en skål på skålen så den tynger ner gurkan helt i vätskan och låt stå minst en timme, gärna längre. klart!
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000100-2931d2931f/IMG_20200319_110239.jpg?ph=d7c3d30261)
Rårörda lingon Ingredienser:
100 g Frysta lingon
40 g Strösocker
Lägg ner dom frysta lingonen i en skål, på med socker och låt lingonen myspysa i ett socker-rus medans dom tinar i sockret. Rör om försiktigt nån gång under tiden det tinar. klart!
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000098-ab031ab033/IMG_20200319_140551.jpg?ph=d7c3d30261)
Rostad palsternackspuré ingredienser:
1 stor palsternacka
1 rejäl omgång med olivflaskan
2 dl grädde
40 g smör
salt
Gör så här:
Skär ner palsternackan i bitar och lägg på en plåt. Ringla över oliv olja, utan att snåla! Salta på.
Rosta i ugnen 220 grader i 20 min häll sen på grädden och låt gå 10 minuter till.
Lägg ner allt från formen ner i en blender tillsammans med smöret och mixa till en puré, spä med mjölk tills konsistensen är len och fin.
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000096-9029190294/IMG_20200319_140802.jpg?ph=d7c3d30261)
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000099-c61efc61f3/IMG_20200319_144719.jpg?ph=d7c3d30261)
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000094-a0531a0533/IMG_20200319_152907.jpg?ph=d7c3d30261)
Lägg upp och avnjut med kokt potatis och en härlig gräddsås.
Smaklig måltid!