Pannbiff med rårörda lingon, pressgurka och rostad palsternackspuré

Husmanskost med sötma som möter syra i en härlig bugg med gomseglet. Nu gör vi pannbiff!

Ingredienser pannbiff:
500 g nötfärs
2 st små gullök (1 stor)
1 ägg
0,5 dl grädde
0,5 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1 msk biff fond
Salt och peppar

Finhacka löken

Fräs på i olja och smör, low and slow. Det blir en karamellisering och tar fram sötman ur löken, blir super gott! Låt löken svalna innan den läggs ner i färsen.

Ner med alla ingredienser i en skål och blanda.

Forma biffar, jag gjorde mina på 60 gram och stek i panna med en rejäl klick smör.

Pressgurka, 1-2-3 lag så här gör du.
Ingredienser:
1/2 gurka
0,5 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
lite hackad persilja
Gör så här:
Blanda ättika, socker och vatten och vispa tills vätskan är klar. Skiva ner gurkan och ha ner persiljan. Sätt en skål på skålen så den tynger ner gurkan helt i vätskan och låt stå minst en timme, gärna längre. klart!

Rårörda lingon Ingredienser:
100 g Frysta lingon
40 g Strösocker
Lägg ner dom frysta lingonen i en skål, på med socker och låt lingonen myspysa i ett socker-rus medans dom tinar i sockret. Rör om försiktigt nån gång under tiden det tinar. klart!

Rostad palsternackspuré ingredienser:
1 stor palsternacka
1 rejäl omgång med olivflaskan
2 dl grädde
40 g smör
salt
Gör så här:
Skär ner palsternackan i bitar och lägg på en plåt. Ringla över oliv olja, utan att snåla! Salta på.
Rosta i ugnen 220 grader i 20 min häll sen på grädden och låt gå 10 minuter till.
Lägg ner allt från formen ner i en blender tillsammans med smöret och mixa till en puré, spä med mjölk tills konsistensen är len och fin.



Lägg upp och avnjut med kokt potatis och en härlig gräddsås.
Smaklig måltid!