Pasta salsiccia

22.03.2020

Salsiccia, det måste ju va italiens top of the korvs! Salsiccia är italienska för just korv. En smakrik fläskkorv med smak av örter och vitlök. Bort med skinnet och vi har en grym bas för en pastasås! Nu gör vi en mild härligt krämig salsiccia pasta.

Ingredienser:

600 g färsk salsiccia

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

400 g passerad tomat

3 dl grädde

1 msk oregano (torkad)

1 msk basilika (fryst)

1/2 msk timjan (fryst)

zesten från en halv citron

olivolja, salt och svartpeppar

På med pasta vatten och koka pastan efter instruktion på paketet.

Finhacka gul löken, pressa vitlöken och fräs på i olivolja.

Ta bort skinnet på korven och kläm sönder korven så det blir som en färs.

I med korvfärsen och stek på tills den får färg.

Klicka i tomatpurén och låt den fräsa med.

Häll i vinet och låt puttra nån minut.

Häll i passerad tomat, grädde, citronzest och örterna. Låt småputtra tills såsen tjocknat till önskad konsistens.

Smaka upp såsen med salt och svartpeppar.

Blanda såsen med pastan.

Lägg upp och njut av en riktigt härlig pasta!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång