Raggmunk med fläsk

20.02.2020

Detta är en riktig topp 10 rätt!

Frasig potatispannkaka med saltat fläsk, kan det bli annat än succe!?Dessa gräddades till en början i munkjärn och "ragg" betyder frasig där av namnet raggmunk =)

Ca 1.2 kg potatis
1-2 st lökar
2 st ägg
4 dl mjölk
3 dl mjöl
Samt flottet från fläsket.
▫️
Börja med fläsket.
Lägg på plåt (så smidigt! ) in i ugnen på 225 grader. När fläsket fått fin färg så vänds skivorna tills den sidan också fått fin färg.
Spara flotten till smeten.
▫️
Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl. Riv potatisen på grova sidan av rivjärnet och krama ur vätskan ur potatisen innan den vänds snabbt ner i smeten så inte potatisen blir brun. Riv lite i taget och vänd ner. Riv ner löken, salta och peppra, blanda om och låt stå en stund och svälla.
På med stekpannan och grädda raggmunkar!
Släng in i ugnen på 120 grader medan nästa uppsättning gräddas i pannan och fortsätt så.
Servera med lingonsylt 👌

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång