Risotto med örtkyckling och smörstekta champinjoner

En riktig Italiensk superrätt! Ett krämigt ris som kokas i buljong med en grund av vittvin och avslutas med parmesanost, ett saftigt kycklingbröst och sist med absolut inte minst! Smörstekta champinjoner som doftar vitlök och timjan.

Ingredienser: 4 portioner
3 dl Carnaroli ris
2 st scharlottenlökar
2,5 dl vitt vin
1 liter kalvbuljong/kycklingbuljong
2 dl parmesanost
Olivolja
10 st Champinjoner
2 vitlöksklyftor
smör och olja
2 msk timjan (fryst hackad)
Kyckling ingredienser:
4 st kycklingfileer
0,5 dl olivolja
0,5 dl oregano färsk hackad (går med torkad)
1/2 Lime
2 st vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
Marinera och stek kycklingen
Pressa vitlöken och pressa ner limesaften i en skål. Häll på olivoljan och blanda ner oregano samt salt och svartpeppar. Låt dra ca 30 min.
Ha i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när smöret tystnat och stek så kycklingen får en fin yta på båda sidor. Kör klart kycklingen i ugnen på 150 grader tills inner temperaturen är 66-67 grader.
Dags att göra risotto! Blanda ut buljongen och värm upp och håll varm i kastrull. Fin hacka scharlottenlöken och svetta i en annan kastrull tills löken är glansig. Häll ner riset och låt den gå med löken ett tag, ha i mer olja om det behövs.




Tänk på att röra i riset nästan hela tiden så det inte bränner. Häll i en skopa buljong åt gången, rör om och låt riset tjockna. Under tiden steker vi nu kvartade champinjoner i smör, olja och vitlök. Salta och peppra. När svampen är klar ska timjanen blandas i.
Lägg upp och Njut!
Ringla över lite olivolja innan servering
