Risotto med örtkyckling och smörstekta champinjoner

26.02.2020

En riktig Italiensk superrätt! Ett krämigt ris som kokas i buljong med en grund av vittvin och avslutas med parmesanost, ett saftigt kycklingbröst och sist med absolut inte minst! Smörstekta champinjoner som doftar vitlök och timjan.

Ingredienser: 4 portioner

3 dl Carnaroli ris

2 st scharlottenlökar

2,5 dl vitt vin

1 liter kalvbuljong/kycklingbuljong

2 dl parmesanost

Olivolja

10 st Champinjoner 

2 vitlöksklyftor

smör och olja

2 msk timjan (fryst hackad)

Kyckling ingredienser:

4 st kycklingfileer

0,5 dl olivolja

0,5 dl oregano färsk hackad (går med torkad)

1/2 Lime 

2 st vitlöksklyftor

Salt och svartpeppar

Marinera och stek kycklingen

Pressa vitlöken och pressa ner limesaften i en skål. Häll på olivoljan och blanda ner oregano samt salt och svartpeppar. Låt dra ca 30 min.

Ha i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när smöret tystnat och stek så kycklingen får en fin yta på båda sidor. Kör klart kycklingen i ugnen på 150 grader tills inner temperaturen är 66-67 grader.

Dags att göra risotto! Blanda ut buljongen och värm upp och håll varm i kastrull. Fin hacka scharlottenlöken och svetta i en annan kastrull tills löken är glansig. Häll ner riset och låt den gå med löken ett tag, ha i mer olja om det behövs.

Ris och lök 
Häll i vinet, reducera ner till hälften
Häll på buljong lite i taget 

Tänk på att röra i riset nästan hela tiden så det inte bränner. Häll i en skopa buljong åt gången, rör om och låt riset tjockna. Under tiden steker vi nu kvartade champinjoner i smör, olja och vitlök. Salta och peppra. När svampen är klar ska timjanen blandas i.

Lägg upp och Njut!

Ringla över lite olivolja innan servering

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång