Ugnsbakad citron lax med broccolipesto

07.04.2020

Snabb och enkel vardagsrätt! En fräsch citrus doftande lax med en krämig broccolipesto med drag i! Vitlök, lagrad parmesan och rostade solrosfrön.

Ingredienser:

1 bukett färsk broccoli

0,5 dl olivolja

2 klyftor vitlök 

0,5 dl riven parmesan

0,5 dl rostade solrosfrön (+ lite extra för garnering)

zesten från 1/2 citron + saft

1 bukett basilika

en knivsudd chili

salt och svartpeppar

Spä ev ut med mer olja

Gör så här: 

Skär broccolin i mindre buketter och koka i saltat vatten i ca 4 min. Sila av och låt rinna av nån minut.

Plocka av bladen av basilikan och lägg i en mixer tilsammans med riven parmesan, citronsaft + zest, chili och olivolja.


Rosta solrosfröna i torr panna. Dom ska bli lite bruna och gyllene.

Tillsätt i mixern med resterande ingredienser och mixa. Vill man ha en slät mixar man längre vill man ha lite chunky mixar man mindre.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Broccoli pesto klar!

Lax ingredienser:

4 bitar lax

olivolja

4 skivor citron

salt och vitpeppar

Gör så här:

Olja in laxbitarna, salta och peppra. Lägg i ugnsfastform och toppa med skivad citron.

Baka i ugnen 10 minuter 180 grader varmluft. (195 grader utan varmluft)

Servera med pasta, kokt potatis, mos eller ris. Jag gjorde zucchininudlar.

Jag tog 2 zucchini och drog dom på mandolin så dom blir som nudlar och kokade dessa i 1 minut i saltat vatten.

Dags att käka!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång