Upphottad Korvstroganoff

26.02.2020

En vardagsklassiker som i grunden är inspirerad från den ryska biff stroganoffen. Bort med nötköttet och i med faluns ringformade stolthet! Nu hottar vi upp den ett snäpp till.

Ingredienser:

1/2 falukorvsring

3 st red hot chorizo

2 st gula lökar 

2 st vitlöksklyftor

2 msk tomat puré

2 burkar krossad tomat

2 msk kalvfond

2 msk japansk soya 

250g mild ajvar

1 skvätt rödvinsvinäger

persilja, basilika, salt och peppar

Gör så här

Fräs hackad lök och pressad vitlök i olja och smör i en stekpanna. Klicka ner tomatpuré och låt den fräsa med. Häll över i en kastrull, tillsätt krossad tomat, ajvar, fond och soya. Bryn strimlad falukorv och skivad chorizo i smör och olja ha sedan ner i kastrullen. Låt puttra 5 min.

Smaka av med salt och peppar. Ha i en skvätt rödvinsvinäger samt persilja och basilika.

Servera med ris. 

Smaklig spis

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång