Upphottad Korvstroganoff
En vardagsklassiker som i grunden är inspirerad från den ryska biff stroganoffen. Bort med nötköttet och i med faluns ringformade stolthet! Nu hottar vi upp den ett snäpp till.
![](https://d7c3d30261.cbaul-cdnwnd.com/8b306047aba783ca7c23b42f823a09a7/200000053-d475cd475e/korvstroganoff.jpg?ph=d7c3d30261)
Ingredienser:
1/2 falukorvsring
3 st red hot chorizo
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomat puré
2 burkar krossad tomat
2 msk kalvfond
2 msk japansk soya
250g mild ajvar
1 skvätt rödvinsvinäger
persilja, basilika, salt och peppar
Gör så här
Fräs hackad lök och pressad vitlök i olja och smör i en stekpanna. Klicka ner tomatpuré och låt den fräsa med. Häll över i en kastrull, tillsätt krossad tomat, ajvar, fond och soya. Bryn strimlad falukorv och skivad chorizo i smör och olja ha sedan ner i kastrullen. Låt puttra 5 min.
Smaka av med salt och peppar. Ha i en skvätt rödvinsvinäger samt persilja och basilika.
Servera med ris.
Smaklig spis