Vitlök och oregano doftande Kalvstek
En redig söndagsstek sitter aldrig fel!
Här kommer ett pangrecept som får hela köket att dofta underbart!
En stek med minimal arbetsinsats är väll kanon bra en slappar söndag!?
Putsa av det värsta på kalvsteken.
På med oregano, MYCKET oregano och gnid in den. Stek med smör i pannan med några vitlöksklyftor tills steken har en jämn och fin stekyta.
Nu är det dags för steken att pysa i ugnen på 215 grader varmluft, 10 grader till i vanlig ugn. Lägg steken i en ugnsfast form med skivade morötter eller lök i botten för att inte steken ska brännas på undersidan. I med en stektermometer och ös steken ett par gånger under ugnsvistelsen. När graderna kommit upp i 65 är det dags att plocka ut steken ocg låta den vila en stund innan den skärs upp.
Servera denna läcker bit med kokt potatis eller potatismos, lite sjyssta kokta grönsaker och en härlig gräddsås.